İçeriğe geç

Kıraç Kavun Nasıl Ekilir

Susuz kavun yetişir mi?

Dr. Daşgan, “Burada geliştirilen kavun çeşitleri, normal şartlarda sulanan kavunların yarısı kadar su aldıklarında başarıyla yetişiyor. Hatta susuz bile yetiştiriyoruz. Hidroponik yetiştiricilikte verim biraz düşüyor ama kalite artıyor.

Kavun en çok hangi gübreyi sever?

Kavun ve karpuz hafif dokulu kumlu tınlı ve killi topraklarda iyi yetişir. Toprağın su tutma kapasitesini artırmak için iyi yanmış hayvan gübresiyle gübrelemek faydalıdır. Genç hayvan gübresi kullanırken yabani otların ve hastalık faktörlerinin kontrolü gereklidir.

Çekirdekten kavun nasıl ekilir?

Kavun çekirdeklerini bir kapta çimlendirin. Kabı 2,5 cm elenmiş toprakla tepesine kadar doldurun. Kavun çekirdeklerini bir sprey yardımıyla nemlendirdikten sonra yerleştirin. Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra yüzey toprağını bir sprey şişesiyle süzün ve şeffaf bir naylonla örtün.

Kıraç kavun nedir?

Kabuk kalınlığı yaklaşık 1-1,5 cm’dir. Sarı zemin üzerine koyu yeşil ve siyahımsıdır. Ortalama meyve ağırlığı 4 ila 6 kg arasında olmasına rağmen daha büyük meyveler de vardır. Et rengi kabuğa yakın kısımlarda yeşil, iç kısımda ise çok açık turuncu veya beyazımsıdır.

Susuz kavun hangi ayda dikilir?

Kavun yetiştiriciliği için toprak hazırlığı sonbahardaki ilk yağmurlardan sonra başlamalıdır. Toprak ılıman olduğu sürece ilk yağmurlar sırasında sürüm yapılabilir. İkinci sürüm dönemi Şubat ve Mart ayları arasındadır. Bu, toprak yumuşatılırken ve arazi ekim ve dikim için hazırlanırken toprağı bir kültivatörle işlemeyi içerir.

Susuz kavun hangisi?

Büyük, kalın kabuklu meyveleri tür ve çeşidine göre etli, sulu ve çekirdek bakımından zengindir. Anavatanı Orta Asya, İran ve Anadolu’dur. Karahallı’da yetiştirilen kavun çeşitleri susuz ve çorak topraklarda yetişir.

En iyi kavun tohumu hangisi?

Verimli, kaliteli, yüksek tat ve aromaya sahiptir. Kabuk kısmı sert olup sarı üzerinde siyah desenler vardır. Kırkağaç kavununun kökleri genellikle yüzeyde gelişir.

Kavuna yaprak gübresi atılır mı?

Özel durumlarda lütfen uzmanlarımıza başvurun. KAVUN Damla beslemede, üst koruma ürünleriyle önerilen gübreleme programı, 1’den başlayarak haftada bir uygulamadır. Fidelere yapraklardan 200 litre su ile püskürtülür. Yapraklara hektar başına 50 litre su ile püskürtülür.

Kavunun tatlı olması için ne yapmalı?

Kavunun eti yaklaşık %91 oranında su içerir, bu nedenle kavun bitkilerinin tatlı, iyi biçimli meyveler üretmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Bitkiler nemli olmalı, ancak aşırı sulanmamalıdır. Aşırı nem çimlenmeyle ilgili sorunlara neden olabilir.

Kavun kaç santim arayla dikilir?

Kavun yetiştirilecek araziye ekimden önce, sıra arası 2 m olacak şekilde karık pulluğu ile karıklar açılmalıdır. Bu karıkların kenarı boyunca tek taraflı ve sıralar halinde 75 cm aralıklarla ekim yapılır. Her çukura 4-5 tohum bırakılmalıdır.

Kavun tohumu ne kadar derine ekilir?

Her çukura 3-4 tohum atılır ve tohumlar 3-4 cm derinliğe kadar gübreli toprakla örtülür. Hafifçe bastırılır ve elek kovası kullanılarak canlı su eklenir. Uygun koşullarda en geç 10-12 gün içinde toprak yüzeyinde görünmeye başlar.

En tatlı kavun hangisi?

-Crenshaw dünyanın en tatlı kavunlarından biri olarak kabul edilir. Meyvesi hem tatlı hem de çok suludur. Gerçek kavun lezzetini bulabileceğiniz kavun türlerinden biridir. Damla şeklindeki Crenshaw kavunu krem ​​rengi bir dış yüzeye ve açık turuncu bir meyveye sahiptir.

Kavun kaç günde bir sulanır?

Kavunların zaman zaman sulanması kesinlikle gerekir. Kavununuzun ilk sulamasından sonra yapacağınız sulama çok önemlidir. Kavun suya ihtiyacı olduğuna dair işaretler göstermediği sürece ikinci sulamayı yapmayın. Meyve bir yumurta büyüklüğüne ulaştığında da ikinci sulamayı yapabilirsiniz.

1 dönümden kaç kg kavun çıkar?

Genel kabul görmüş bir verim ortalaması olmamakla birlikte hektardan ortalama 2 ila 6 ton kavun elde edilebilmektedir.

Haziranda kavun ekilir mi?

Haziran Meyve Kavunu: Tohumları doğrudan ekilebilir.

Kavun suya ihtiyaç duyar mı?

Kavun bitkisi meyvelerinin büyümesi ve olgunlaşması sırasında suya ihtiyaç duyar. Sulama zamanı ve sayısı; toprak türüne, toprağın su tutma kapasitesine, topraktan kaybedilen su miktarına, bitki büyümesine, kök gelişimine ve iklim koşullarına bağlıdır.

Kavun kaç günde bir su verilir?

Sulama zamanı ve sayısı toprağın cinsine, su tutma kapasitesine ve bitkinin büyüme dönemine göre değişir. Meyve verme döneminden sonra sulama arttırılmalıdır. Bu dönemden itibaren 12-15 günde bir sulama yapılmalıdır.

Susuz karpuz olur mu?

Ülkemizde karpuz yetiştiriciliği temel olarak su kullanılmadan yapılır ancak çok kurak dönemlerde tekrarlı sulama gerekebilir. Tercihen sulama, sıra aralarına su verilerek infiltrasyonla yapılır veya yağmurlama veya damla sulama yöntemleri kullanılır.

Kavun fidesi suyu sever mi?

Kavunun eti yaklaşık %91 oranında su içerir. Bu nedenle, kavun bitkilerinin tatlı, iyi biçimli meyveler üretmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Bitkiler nemli olmalı, ancak aşırı sulanmamalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dünyanın En Büyük Altını Nerede

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir