Osmanlı belgeleri nerede saklanıyor?
Günümüzde arşiv resmi olarak Osmanlı Arşivleri olarak adlandırılmakta ve Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne bağlıdır. Arşivin tutulduğu kompleks İstanbul’un Kâğıthane semtinde yer almakta olup Osmanlı Arşivleri Kompleksi olarak adlandırılmaktadır.
Osmanlı nüfus arşivine nasıl ulaşabilirim?
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Osmanlı arşivleri NÜFUS DEFTERLERİ içerir. Bunlar 1831’den itibaren nüfus sayımı kayıtlarını içerir. 1900’den itibaren kayıtlar Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde yer almaz.
Osmanlı arşivine kimler girebilir?
Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerine ücretsiz erişim. İsteyen herkes Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait orijinal belgelere ücretsiz erişebilir.
Osmanlı arşivlerine nasıl ulaşabilirim?
Arşivlere erişim Devlet Arşivleri web sitesi veya e-devlet üzerinden mümkündür. BETSİS belge tarama sistemine katılmak için üye olmak yeterlidir. Ayrıca araştırmacı olmak gerekmez. OSMANLI VE CUMHURİYET DÖNEMİ ARŞİVLERİNE ÜCRETSİZ ERİŞİM! 29 Nisan 2020
Tahrir defterine nasıl ulaşılır?
Tahrir defterleri İstanbul’daki Başbakanlık Arşivi’nde ve Ankara’daki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi’nde bulunmaktadır.
Dünyanın en büyük Osmanlı arşivi nerededir?
Osmanlı İmparatorluğu’na ait en kapsamlı ve değerli arşiv malzemesi Devlet Arşivleri Başkanlığı’na bağlı Osmanlı Arşiv Kompleksi’nde bulunmaktadır.
Daha detaylı soy ağacı nasıl bulunur?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soyağacı belgenizi oluşturabilirsiniz.
Eski doğum belgesi nereden alınır?
Arşivdeki kayıtlar hangi durumlarda kaldırılabilir? Arşivimizdeki kayıtlar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca yetkili nüfus müdürlükleri ve mahkemelerin talebi üzerine arşivden kaldırılabilir.
Tahrir defteri nerede bulunur?
Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, ekonomik, idari, sosyal ve kültürel yapısının araştırılması için gerekli temel kaynak ve belgelerden biri olan Tahrir Sicilleri, Türkiye’de bulunmakta olup, büyük bir kısmı Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda bulunmaktadır.
Osmanlı arşivine nasıl ulaşırım?
Osmanlı arşivlerine web sitesi veya e-devlet üzerinden ulaşılabilir. Devlet Arşivlerine erişmek için BETSİS belge tarama sistemine kayıt olmak ve üye olmak gerekmektedir. Arşivler kamu hizmeti olarak halka açıktır. Ancak bazı belgeler için erişim kısıtlamaları olabilir.
Osmanlı Nüfus Arşivi nerede?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşiv Kompleksi Adres: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşivleri, İmrahor Cad. Sadabad Mevkii Kağıthane/İSTANBULTelefon:(0212) 314 90 00Faks:(0212) 314 90 01E-Posta:.tr1 ek hat
E-devletten arşive nasıl girilir?
Bu ekranda kullanıcı kodunuz ve şifrenizle İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına giriş yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodunuza, uygulamaya adresinden giriş yaparak “Bilgilerim/Kayıt Kaydım” bölümünden ulaşabilirsiniz. 2) “Giriş” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapın.
Osmanlı arşiv belgeleri nerede?
Belgelerin kopyaları 62 yıl sonra Türkiye’de. Bugün, Bulgaristan Milli Kütüphanesi’nin Nadir Eserler Bölümü, Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili yaklaşık bir milyon arşiv belgesini barındırıyor. Bunların çoğu Osmanlı Türkçesi ile yazılmış, geri kalanı Arapça ve Farsça belgeler.
Eski nüfus kayıtları nasıl bulunur?
Arşivden kayıtlar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 9. maddesi gereğince yetkili nüfus müdürlükleri ve mahkemelerin talebi üzerine çıkarılabilmektedir. Vatandaşlarımız arşivimize başvurduklarında kendilerine yazılı olarak bilgi verilmekte ancak kendilerine herhangi bir belge gönderilmemektedir.
Eski belgelere nasıl ulaşabilirim?
Adreste belge tarayıcı giriş ekranı açılacaktır. Giriş yapıldıktan sonra üst menüdeki “Basit Arama” veya “Ayrıntılı Arama” bölümünden tarama işlemi gerçekleştirilecektir.
Osmanlı Nüfus Arşivi nerede?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşiv Kompleksi Adres: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşivleri, İmrahor Cad. Sadabad Mevkii Kağıthane/İSTANBULTelefon:(0212) 314 90 00Faks:(0212) 314 90 01E-Posta:.tr1 ek hat
Osmanlı arşivine nasıl ulaşılır?
Osmanlı arşivlerine web sitesi veya e-devlet üzerinden ulaşılabilir. Devlet Arşivlerine erişmek için BETSİS belge tarama sistemine kayıt olmak ve üye olmak gerekmektedir. Arşivler kamu hizmeti olarak halka açıktır.
Tahrir defterleri nerede bulunur?
Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, ekonomik, idari, sosyal ve kültürel yapısını araştırmak için temel kaynak ve belgeler olan Tahrir Sicilleri, ülkemizde çoğunluğu Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda muhafaza edilmektedir.
Osmanlı arşivinde ne kadar belge var?
Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, İstanbul’daki Osmanlı arşivlerinde 95 milyon belge ve 400 bin defter bulunduğunu, bunların yarısının tasnifinin şu ana kadar tamamlandığını belirtti.